perjantai 4. kesäkuuta 2010

Nysse alakaa

Sain ostettua itelle uuden digijärkkärin, mallia Pentax K10d. Pitäs olla ihan asiallinen kamera ja hintaa oli ~250e. Kamera on tosiaan käytetty, mutta käyttöön se on otettu vasta 06/2009, joten iällä se ei vielä ole pilattu. Ilkka sai ostettua itelle myös videokameran piiiiitkän arvonnan ja panikoinnin jälkeen. Vaiheessa senkin hankkiminen oli jo vaakalaudalla, mutta nyt on pientä mahdollisuutta, että reissusta tulee jonkunlaista dokkaria/videopätkää. Aika näyttää.

Shinjuku Annan ja Jukan parvekkeelta

Tehtiin myös muut pakolliset hankinnat tässä tällä viikolla. Käytiin ostamassa Trangiaan polttoainetta, kartat, kengät ja muuta pientä. Saatiin myös pyörät kasattua tuossa eilen ja tehtiin korttelin ympäri testiajot. Itellä on ollut ongelmia takavaihtajan kanssa, koska se piti vaihtaa ennen reissua liian jäykkien välitysten takia. Nyt kuitenkin sain sorvattua sen vaihtajan 90% kuntoon ja kaikki tuntuu muutenkin olevan ihan suht reilassa.

Pyörät kasattu

Huomenna alkaa sitten varsinainen matka. Kiitämme Annaa, Jukkaa, Elliä ja Siiriä seurasta, ruuasta, avusta, yöpaikasta ja kaikesta. Otamme aamulla nokan toivottavasti kohti Fujia. Katsottiin äsken Ilen kans reittiä pois Tokiosta ja pahaltahan tuo näyttää. Toisaalta voi sanua Tokion puolustamiseksi sen, että täällä on paljon pyöräilijöitä ja vähän autoja, mikä helpottaa matkustamista jonkun verran.

Tokion kadut

Fujille olis tarkotus päästä toisena päivänä, jonka jälkeen mahdollinen Fujin valloitus tehtäs vielä samana yönä. Fuji on parhaimmillaan auringon noustessa, joten sinne pitää lähteä kävelemään joskus klo 22 paikallista aikaa. Nousu ottaa 4-7 tuntia, mitä on tällä hetkellä mahdotonta arvioida ja laskeutuminen 1-2h. Tällä hetkellä Fuji ei vielä ole varsinaisesti "auki", mikä tarkoittaa sitä, että väliasemat ovat suljettuja ja siellä pitäisi muutenkin olla rauhallista. Vastaan voi tulla kuitenkin suuri ongelma nimeltä sää ja itse nousu. Fujilla on kuitenki korkeutta yli 3700 metriä, mikä on melko paljon meren tasolla asuville janttereille. Vaihtoehtona on kuitenkin jättää kiipeäminen nyt väliin ja tulla takaisin ennen pohjoiseen siirtymistä.

1 kommentti:

  1. Hiukan tässä mietityttää, että missä oikein huitelette, kun ei nettiyhteyttä tunnu löytyvän... Tuossa ylimmässä kuvassa ei muuten ole Shinjuku - se on siellä toisessa suunnassa. Kuvassa näkyy maisemaa Roppongin suuntaan. Vasemmassa laidassa olevan pyöreän talon oikealla puolella pilkottaa Tokyo Towerin kärki, jonka kuuluu kuulemma näkyä jokaisen itseään kunnioittavan tokiolaisen kotoa. Ilmoitelkaahan itsestänne, kun pääsette nettiyhteyksien päähän!

    VastaaPoista