keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Edelleen Japanissa

Lahdettiin sitten tiistaina Hamatsusta etenemaan. Mahdollisia reitteja oli 2, ensimmainen meni suoraan pohjoiseen kohti Nagoyaa ja toinen lanteen rannikkoa pitkin. Valittiin sitten rannikkoreitti ja lahdettiin sotkemaan kohti Iragoa, josta sitten oli tarkoitus ottaa lautta Tobaan. Matka Iragoon meni rauhallisissa merkeissa, hieman harmaa paiva ja muutamia pienia vesikuuroja tuli matkalla. Maasto oli epatasaista ja jouduttiin polkemaan pieneen ylamakeen tai vastaavasti laskemaan alas pienta alamakea. Matka eteni hyvaa tahtia ja paastiin klo 1400 aikoihin satamaan, josta lahti seuraava lautta klo 1510. Lippujen oston jalkeen mentiin hakemaan pihalta pyorilta kamoja ja huomattiin, etta vetta tuli ihan tosissaan. Hyvaa tuuria, etta paastiin perille ennen vesisadetta.


Jotaki ukkoja portaissa


Lautalla kumpikin sippas valittomasti ja herattiin vasta 5min ennen lautan rantautumista. Tobasta lahdettiin sitten hakemaan leirinta-aluetta, koska paikka oli jalleen luonnonsuojelualue, jossa ei mielellaan saa leiriytya. Mentiin juna-aseman turisti-infoon, jossa ystavallinen nainen otti heti puhelimen kateen ja rupesi soittelemaan ympariinsa. Luuri torkattiin sitten minun kateen ja toisesta paasta porisi jonkun toisen turisti-infon mies, joka kertoi, etta voimme nukkua yon laheisella parkkipaikalla, ilmaiseksi. Syyna tahan oletettavasti oli leirinta-alueen etaisyys, joka oli noin 30min pyoralla ja sade, joka ei sitten lakannut koko yona. Yolla meita myos viihdytti viereisen tontin asukkaat, riikinkukot, joista paasee ihan torkea aani. Ois tehny mieli tehda paistia niista viuhkapyrstoista.

Pyhamokki, jossa pitaa paukuttaa kasia ku Karppamatsissa


Tana aamuna herailtiin hyvissa ajoin, syotiin aamupala ja pakattiin leiri pyorien paalle. Lahdettiin sotkemaan kohti Isea, jossa on Japanin pyhimmat shinto rakennukset. Homma lahti kivasti rullaamaan, mutta noin 10km jalkeen homma alkoi maistua paskalta. Pyorat tuntuivat raskaammilta kuin talviharjotusten aikaan ja muutenkin oli vasynyt olo. Pitaa jatkossa pitaa valipaivat valipaivina, eika lahta kavelemaan keskustaan paamaarattomasti, kuten tehtiin nyt toissapaivana Hamamatsussa.


Turistikuva



Valipalaa, 460yen (4.2e) ja 1085 kcal


Paastiin kuitenkin Iseen ja siella toiseen kahdesta temppelialueesta. Eivatpa olleet jalleen kerran kovinkaan raposen nakosia rakennuksia, mutta itelta kaiketi puuttuu se syvempi fiilistely tommosista uskonnollisista jutuista. Polkastiin Isesta viela 25km eteenpain, ettei jaa ihan tyhjaksi arvaksi koko paiva ja nyt ollaan sitten yota nettikahvilassa, tai se 6 tuntia, jonka taalla saa suht halvalla (15e). Paikka on talla hetkella nimelta Matsusaka.




Pimp my ride Japan edition

1 kommentti:

  1. Ihanaa, että olette edelleen Japanissa ja olet saanut pyörän koristeltua. Ei ole ihan hukkaan mennyt tämäkään reissu. Onko ollut kuuma? Täällä on sellainen kasvihuoneilma ja lämpöä yli 30. Tänään ripsii vettä, joten vähän virkistää. Koittakaahan jaksaa!

    VastaaPoista