keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Hokkaidoa ympäri

Vietettiin Sapporossa yhteensä 4 päivää. Toisiksi viimeseinä päivänä käytiin Suomen kurssilla, jossa oli muutama suomalainen vaihtari, Ulla ja Jarkko ja 4 japanilaista opiskelijaa. Tunnin jälkeen sitten opettaja, Aki, pyysi meidät yhdelle oluelle pystybaariin. No illan kuvio menee lyhyesti näin; pystybaarissa olutta ja ruokaa naamariin, josta siirtyminen irkkupubiin viskille, viskien jälkeen kaupasta viinit mukaan karaokeboksiin, josta sitten Chizurun luokse 6 aikaan aamulla. Hauska ilta oli, ei siitä pääse mihinkään. Seuraava päivä menikin sitten krapulaa potiessa ja valmistautuessa seuraavan päivän polkemiseen.


Chizuru ja asunto

Lähdettiin Sapporosta kohti Wakkanaita, jonka lähellä sijaistee Japanin pohjoisin piste, Cape Soya. Ilkka oli kysellyt paikallisilta eri reiteistä ja päätettiin lähteä rannikkoa pitkin, vaikka siinä nousi 1500m vuori. Paikalliset osasivat kertoa, että se on kokonaan tasaista. No miten kävi? Ensimmäiset kaksi päivää poljettiin melkolailla ylämäkeen, vaikkakin vuorten läpi meni yli 10km tunneleita. Maisemat tosin olivat hienoja ja onhan noihin mäkiinkin jo tottunut.


Kuva

Vuorien jälkeen herättiin seuraavan aamuna sateeseen ja polkemiset jäivät vähän vähemmälle. Pahimmat sateet täällä yleensä helpottaa puolen päivän jälkeen, jonka jälkee on mahdollista lähteä polkemaan. Vettä kuitenkin tuli sitten heti kerralla 2 päivää ja matkaa näille päiville tuli yhteensä vain 90km. Sade helpotti loppu kolmantena päivänä ja päästiin aamulla kuivaamaan kastuneita vaatteita ja telttaa. Suunnaksi otettiin Wakkanai ja Cape Soya, jossa käytiin ottamassa muutama pakollinen turistikuva.


Sateen jälkeen ilma on raikas


Maaseutua. Harvinaisen tasaista

Cape Soyalta meillä alkoi kotimatka. Paikkoja joissa on tarkoitus käydä on enää jäljellä vain 1, Daisetsuzan kansallispuisto. Kansallispuiston jälkeen lähdetään Sapporon kautta takaisin kohti Tokiota. Meillä oli tarkotus tehdä Daisetsuzanissa 5 päivän vaellus, mutta kuultiin että vuorilla on tähän aikaan alle 5 astetta lämmintä öisin ja myrskyt ovat myös mahdollisia. Varusteet vaan eivät yksinkertaisesti riitä. Kummankin makuupussit ovat 5 vuoden takaiselta interraililta ja niiden kanssa tulee kylmä jo yli 10 asteessa. Nyt tarkoituksena on mennä kansallispuiston viereisille leirintäalueille ja tehdä sieltä muutama päiväreissu vuoristoon.

Käytiin Japanin Nuorgamissa

Tultiin eilen illalla Nayoroon, jossa meille oli järjestetty majoitus yhden Suomen opiskelijan luota. Asumme nyt pari päivää hautaustoimiston yläkerrassa ja lepäilemme. Tarkoituksena on auttaa isäntää partioleirin järjestelyissä, tavaran pakkausta ja kaupassa käyntiä.


Lepohetki

1 kommentti:

  1. sähän voit alakaa polokemaan oulaisiin tulevana pimeänä vuoden aikana!!!ei tunnu missään!!!
    hyvä että välillä leppäätte!!!!!!!!!lauloittteko muuten karaokessa olen suomalainen vai aikuinen nainen?????
    täällä ei uutta...unta ja näläkäää!!!loppukiri nyt rauhallisesti!!!!!!!!!!!!!!munkkikahavit oottaa!!!!!!!!!!

    VastaaPoista